АРХИТЕКТУРНО ПРОЕКТИРАНЕ - ЦЕНИ

АРХИТЕКТУРНО ПРОЕКТИРАНЕ - ЦЕНИ

 

Цената на архитектурното проектиране зависи от разгърнатата застроена площ (РЗП) на дадения проект, типа на застрояване и вида на сградата.

 

Обикновено цената за проектиране на еднофамилни къщи, многофамилни жилищни сгради, обществени сгради, промишлени и селскостопански сгради, съоръжения и т.н. варира в широки граници, а в повечето случаи общоприетите цени са леко завишени с цел презастраховане на проектантите. Честа практика е архитектурните бюра да завишават цените след като вече са подписали договор с инвеститора, при възникване на  допълнителни обстоятелства, които увеличават обема на работата.

 

Определянето на цена "на квадратен метър" понякога е доста объркващо за възложителя, тъй като по този начин не могат да се предвидят абсолютно точно разходите за проектиране, което в повечето случаи е от особена важност.

 

Архитектурно студио КРЕАТОН предлага изготвяне на индивидуална оферта за всеки конкретен проект, след подробно проучване на поставената задача.

Резултатът е реалистична фиксирана цена, която да включва всички необходими дейности и да дава най-точна представа на възложителя за предстоящата инвестиция.

 

С цел минимизиране на разходите за проектиране, цената следва да е съобразена с конкретните особености на проекта.

 

Разбира се, цената за проектиране не е единственият водещ фактор. Качествен архитектурен проект ще Ви спести многократно повече средства по време на строителството и експлоатацията на сградата!

 

Кое е най-доброто решение за Вас?

 

Разгледайте галерията с проекти!

публикувана: 06.2014
автор:
CREATON