ВИЛА МАКСУЕЛ  - Кот д`Азур, Франция

ВИЛА МАКСУЕЛ - Кот д`Азур, Франция

Луксозна къща-резиденция, с уникална панорамна гледка към морето. Архитектурният проект е в съвременен стил, със силен емоционален заряд. Силуетът на къщата наподобява гребена на разпенена вълна, извисена, точно преди да се разбие. Органичните преливащи линии на сградата създават атмосфера на спокойствие и хармония. Просторните тераси, разположени на 3 нива са основен акцент в дизайна на ВИЛА МАКСУЕЛ. Те са като обширни открити всекидневни, където  почиващите могат да прекарат голяма част от времето си, съзерцавайки страхотния пейзаж. Външна вита стълба свързва трите нива и осигурява лесен достъп до всички функционални зони.

 

 

 

Луксозна къща-резиденция - ВИЛА МАКСУЕЛ. Гледка към морето, просторни тераси, басейн, пет спални. Уникален архитектурен образ. Модерен дизайн, съвременна визия.

 

Къщата разполага с пет луксозни спални, всяка - със собствена дизайнерска баня в различен стил и цветова гама. Спалнята, разположена на третото ниво, под стъклен купол, е с площ на малък апартамент и с изглед от 360 градуса. И ако това не е достатъчно -  един поглед нагоре разкрива красотата на нощното звездно небе. Специални ниско-емисионни стъкла (К-стъкло) и автоматични жалузи регулират достъпа на слънчева светлина и засенчват до необходимото ниво на комфорт.

 

Основна отличителна черта на този проект е навлизането на басейна в интериора на сградата, като по този начин размива границата между "вътре" и "вън" и провокира с абстрактната си визия.

Удобството да се хвърлиш в басейна направо от фотьойла е запазена марка за модерната функция на къщата. Дизайнът на самия басейн и връзката му с озеленената част на двора са не по-малко провокиращи и впечатляващи. Стъкленият борд превръща водната площ в прозрачна обемна форма, пречупваща светлината, с ефекта на огромен аквариум или 3Д екран за подводно наблюдение. Кръглата беседка-джакузи с хидромасажна система е алтернатива за сутрешно кафе или следобеден коктейл.

 

Въпреки смелите решения и на пръв поглед разточителната квадратура, къщата е проектирана да се вмести в изключително компактна финансова рамка. Енергоефективност и автономност са ключови думи в проекта, които остават скрити за страничния наблюдател. Водата от басейна циркулира през система от тръби, вградени в пода и стените и климатизира вътрешните пространства, без да се налага допълнителен разход на енергия. Същия процес поддържа водата в басейна топла, дори в по-хладните дни и месеци.

 

Изящния дизайн на ВИЛА МАКСУЕЛ е резултат на съвременна естетика, съчетание на модерни технологии и замисъл "out of the box" (извън матрицата). Вдъхновен от красотата на пейзажа, това е проект, който привлича погледа и подхранва въображението.

 

© 2015 архитект Стефан Стефанов
категория:

3D Моделиране и визуализации

/

Архитектурно проектиране

/

Еко-решения и устойчивост

вид:
Жилищна сграда
фаза:
Концептуален проект
разгърната площ:
1600.00 кв. м